Asukkaalle

 

Ohjeita vanhustentaloissa asumiseen

Tähän olemme keränneet joitakin yleisiä ohjeita asumiseen sekä muuttoon liittyviin asioihin samoin kuin muutamia neuvoja taloissa asumisen helpottamiseksi. Nämä kannattaa muistaa. Mikäli koet tarpeelliseksi voit aina ottaa yhteyttä yhdistyksen toiminnanjohtajaan tai kiinteistönhoitajaan.

Lukitse asuntosi ulko-ovi

Asunnon ulko-ovi kannatta pitää lukittuna myös päivisin sekä laittaa takalukkoon asunnon jäädessä tyhjäksi. Kiinteistönhoitaja neuvoo tarvittaessa. Mikäli tarvitset lisää avaimia tai avain häviää, ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan. Avainpäivystys toimii 24/7, mutta työajan ulkopuolella siitä veloitetaan erillinen maksu.

 Palovaroitin

Huolehdi varoittimen kunnosta ja pariston vaihdosta. Varoitin antaa harvakseltaan yksittäisiä äänimerkkejä pariston loppuessa. Voit ottaa tarvittaessa yhteyttä kiinteistönhoitajaan.

 Tupakointi

Yhdistyksen järjestyssäännöt kieltävät tupakoinnin talojen kaikissa sisätiloissa.

 Vikailmoitukset

Kiinteistöhuollon työaika on arkisin klo 07 – 15.30. Perjantaisin työaika päättyy kuitenkin jo klo 13.45.

Virallisen muuttoilmoituksen tekeminen

Lain mukaan tulee muuttoilmoitus tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Ilmoitus tehdään aina muutettaessa pysyvästi asunnosta toiseen. Muuttoilmoitus on tehtävä myös silloin, kun toisessa osoitteessa oleskelu kestää enemmän kuin kolme kuukautta. Muuttoilmoitus on helpointa tehdä sähköisesti asiointipalvelun osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus mm. verkkopankkitunnusten tai Postin käyttäjätunnuksen avulla. Ilmoitus on mahdollista tehdä myös postista tai maistraatista saatavalla lomakkeella. Lisätietoja asiasta saa sähköisesti osoitteesta www.maistraatti.fi.

 Osoitteenmuutos

Huolehdi osoitteenmuutoksesta ja jälkeen lähettämissopimuksestaPostin kanssa. Posti kääntyy maksutta kuukauden ajaksi. Mikäli haluat jatkaa sopimusta, se onnistuu maksua vastaan. Postista on saatavana myös maksuttomia osoitteenmuutospostikortteja, joilla voi kertoa uuden osoitteensa tuttavilleen.

Saunavuoro

Saunavuoro varataan ottamalla yhteyttä kiinteistönhoitajaan.

 Sähkö- ja vesilaitoksen sopimukset

Näitä sopimuksia et tarvitse tehdä ao. laitosten kanssa, sillä yhdistys huolehtii niistä ja perii maksut asukkaalta vuokrassa. Maksut määräytyvät henkilöluvun mukaan.

 Vakuutusturva

Yhdistys on vakuuttanut kiinteistön, mutta asukkaan on huolehdittava irtaimiston vakuuttamisesta sellaisella Kotivakuutuksella, jossa on myös vastuuvakuutus. Vakuutuksen on oltava voimassa koko asunnon vuokrausajan.

 Kotipalvelu asunnoissa

Kotipalvelua tarvitsevien on oltava yhteydessä Tuusniemen kunnan kotipalvelun henkilökuntaan jo asuntoon muuttoa suunniteltaessa.

 Asunnon irtisanominen

Asunnon irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika alkaa siitä lukien, kun irtisanomisilmoitus on kuitattu yhdistyksen toimihenkilön toimesta vastaanotetuksi. Asunnon irtisanominen täytyy tehdä kirjallisesti. Irtisanomislomake on laaditun vuokrasopimuksen liitteenä ja se löytyy myös yhdistyksen kotisivulta kohdasta lomakkeet.